IGH Povijest

Pružajući stručnu podršku u građevinskoj industriji već više od 75 godina
Započevši kao laboratorij za građevinarstvo još davne 1949. godine, nakon 75 godina rasta i razvoja, Institut IGH danas je pokretačka snaga razvoja u građevinarstvu i vodeći institut za građevinsko inženjerstvo u središnjoj i jugoistočnoj Europi. Danas, IGH zapošljava više od 500 inženjera u Hrvatskoj i inozemstvu, u podružnicama i na projektima.

Nema većeg infrastrukturnog projekta u Hrvatskoj na kojem IGH nije angažiran, budući da svojim sveobuhvatnim pristupom pokriva cjelokupni proces građevinske djelatnosti, od istraživanja, studija I pripreme planske dokumentacije, upravljanja projektima i savjetovanjima, terenskim istražnim radovima, projektiranja i revizije projekata, stručnog nadzora i kontrole kvalitete svih laboratorijskih usluga. Prisutni smo u svim bitnim tržišnim sektorima, počevši od cesta, željeznice i svih pomorskih i inženjerskih građevina, aerodroma, kompletne visokogradnje (uključujući turizam, komercijalne i stambene objekte te javnu i sportsku infrastrukturu), do hidrotehnike, zaštite okoliša, energetike i industrije.

IGH laboratoriji su smješteni na lokacijama Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Pula, Varaždin i Dubrovnik) i inozemstvu (Kosovo, BiH, Gruzija, Italija, Mađarska, Armenija). S oko 600 različitih metoda ispitivanja akreditiranih prema standardu HRN EN ISO/IEC 17025 te širokim spektrom neakreditiranih metoda ispitivanja, svi naši laboratoriji udovoljavaju zahtjevima kompetencije i čine glavni dio svih laboratorija u Hrvatskoj akreditiranih u području građevinskog inženjerstva.

O nama

Pokretač razvoja građevinarstva i vodeća konzultantsko inženjerska tvrtka u regiji
IGH je tvrtka koju čini koncentracija znanja, što je čini vodećom projektantskom, konzultantskom i znanstvenom institucijom koja se bavi istraživanjem i razvojem u graditeljstvu. IGH-ovi laboratoriji akreditirani su za preko 600 metoda ispitivanja. Opremom i stručnim potencijalima na razini su vodećih europskih laboratorija. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju Institut spremno dočekuje – svaki certifikat IGH-ovih laboratorija važeći je bilo gdje u Europi.

IGH je pružio usluge projektiranja ili nadzora, kontrolirao kvalitetu izgradnje, pripremao studije, stručna mišljenja i ekspertna svjedočenja za gotovo svaku strukturu, cestu, tunel ili most u Hrvatskoj. Osim što je sudjelovao u svim većim građevinskim projektima u Hrvatskoj, IGH je također prihvatio izazove u susjednim zemljama poput Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Crne Gore, Albanije, Italije, Mađarske i Bugarske, sve do Gruzije, Armenije, Rumunjske i Ukrajine.
Misija
Profesionalnim i odgovornim pristupom te znanjem i inovacijama pravovremeno rješavati inženjerske izazove na zadovoljstvo naših klijenata.
Vizija
Biti jedna od vodećih inženjerskih tvrtki u regiji i šire, čiji su zaposlenici najbolji stručnjaci i zadovoljni suvlasnici, koji inovativnim inženjerskim rješenjima svakodnevno unapređuju kvalitetu okoliša i života ljudi.

INFO

INSTITUT IGH, d.d.

TEL +385 (0)1 612 51 25
FAX +385 (0)1 612 54 01
EMAIL igh@igh.hr
WEB www.igh.hr

Mjerodavni sud:
Trgovački sud u Zagrebu
registarski uložak s matičnim brojem (MBS) 080000959

Temeljni kapital:
EUR 14,814,630.00
uplaćen u cijelosti

Broj izdanih dionica: IGH 1,481,463
Nominalna vrijednost dionice 10 €

MB: 3750272
OIB: 79766124714

Poslovna banka

Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR6825030071100087335
SWIFT kod: VBCRHR22

Uprava
Robert Petrosian, Predsjednik Uprave

Nadzorni odbor:
Žarko Dešković, dipl. ing. građ.,
Predsjednik Nadzornog odbora

TIMELINE

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left