Osiguravamo stručnu potporu građevinarstvu već 70 godina

Vrhunskom kvalitetom usluge, sveobuhvatnim i najsuvremenijim pristupom IGH već više od pola stoljeća osigurava zadovoljstvo svojih klijenata, zaposlenika i partnera na domaćem i međunarodnom tržištu

Počevši kao građevinski laboratorij davne 1949. godine, nakon 70 godina rasta i usavršavanja, Institut IGH predstavlja pokretačku snagu razvoja graditeljstva i vodeći građevinski institut u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Danas IGH zapošljava više od 500 inženjera u Hrvatskoj i inozemstvu, u podružnicama i na projektima.

Nema većeg infrastrukturnog projekta u Hrvatskoj na kojem IGH nije angažiran, budući da svojim sveobuhvatnim pristupom pokriva cjelokupni proces građevinske djelatnosti, od istraživanja, studija I pripreme planske dokumentacije, upravljanja projektima i savjetovanjima, terenskim istražnim radovima, projektiranja i revizije projekata, stručnog nadzora i kontrole kvalitete svih laboratorijskih usluga. Prisutni smo u svim bitnim tržišnim sektorima, počevši od  cesta, željeznice i svih pomorskih i inženjerskih građevina, aerodroma, kompletne  visokogradnje (uključujući turizam, komercijalne i stambene objekte te javnu i sportsku infrastrukturu), do hidrotehnike, zaštite okoliša, energetike i industrije.

Laboratoriji IGH djeluje na više lokacija u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Pula, Varaždin i Dubrovnik) te u inozemstvu (Kosovo, BiH, Rusija, Gruzija). S oko 500 različitih ispitnih metoda akreditiranih sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025 i širokim spektrom ispitnih metoda u neakreditiranom području svi naši laboratoriji ispunjavaju zahtjeve osposobljenosti i čine veći dio svih laboratorija u Hrvatskoj akreditiranih u području građevinarstva.