Željeznice

Mario Ille
MEng C.E, PhD.
Stručnjaci INSTITUTAIGH, d.d. bili su ključne osobe na mnogim projektima izgradnje željezničke infrastrukture i prilikom rješavanja izazova željezničkog prometa.
Željeznice

Željeznice

Kao jedan od najodrživijih i najsigurnijih vidova prijevoza, željeznica igra važnu ulogu u budućem europskom sustavu mobilnosti i ključna je za postizanje ciljeva Europskog zelenog sporazuma. Europska komisija stoga je predložila da se 2021. proglasi Europskom godinom željeznice, kako bi se naglasile sve njezine prednosti i preostali izazovi tijekom godina koje su pred nama. Institut IGH je od svog osnutka bio angažiran na mnogim uspješnim projektima rješavanja problema željezničkog prometa. S ciljem modernizacije hrvatskih željeznica, Institut je radio na značajnim projektima kao što supruga Rijeka – Zagreb – Botovo na paneuropskom prometnom koridoru Vb vrijednosti 4,6 milijuna eura, te Škrljevo – Rijeka – Jurdani u vrijednosti 5,4 milijuna eura.
INSTITUT IGH, d.d. i HŽ Infrastruktura potpisali su ugovor o nadzoru radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof vrijednosti 5.346.000 kuna. Riječ je o projektu koji se većim dijelom financira kreditom Svjetske banke za obnovu i razvoj (IBRD), a odnosi se na dionicu dvokolosiječne željezničke pruge duge 17,8 kilometara koja se nalazi na koridoru RH1, izuzetno važnom za međunarodni teretni i gradsko-prigradski prijevoz kojom u prosjeku prođe oko 160 vlakova na dan.
Vidi više

povezani projekti

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left