Upravljanje građevinama

Mario Ille
dr.sc., dipl.ing.građ.
Održavanje cesta i cestovnih građevina u proširenom smislu i u vremenskom kontekstu pripada skupu djelatnosti koje se nazivaju gospodarenjem građevinama i za koje INSTITUT IGH nudi konzultantske usluge u pogledu organizacije.

Ispitni laboratorij

Radi se o poslovnom procesu koji obuhvaća djelatnosti kojima se optimizira korištenje određene građevinske infrastrukture tako da se tijekom unaprijed određenog razdoblja ostvari najveća moguća korist. INSTITUT IGH nudi klijentima konzultantske usluge u pogledu organizacije gospodarenja građevinama, vlastite specijalističke i softverske alate poput aplikacije SGG (Sustav gospodarenja građevinama), za podršku kod donošenja kratkoročnih i dugoročnih odluka o ulaganjima u održavanje, kao i servis pri uvođenju procedura rada.

Opremljeni smo sofisticiranom terenskom opremom za ispitivanja građevina na licu mjesta, a u suradnji s laboratorijima INSTITUTA IGH rješavamo probleme svih tipova postojećih građevina (infrastrukturnih, energetskih, prometnica i objekata na njima, pa sve do sustava upravljanja mrežom autocesta).

U sklopu ove djelatnosti razvilo se i projektiranje sanacija različitih infrastrukturnih, ali i drugih objekata. Institut IGH nudi projekte sanacija mostova, zgrada spomeničke baštine, projekte rekonstrukcije industrijskih i drugih objekata, kolničkih konstrukcija, provođenje usluga stručnog nadzora nad sanacijama i rekonstrukcijama.

povezani projekti

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left