16 sij 2024

Podružnica Instituta IGH u Republici Gruziji potpisala ugovor u vrijednosti od 1.7 MEUR

S objavom potpisanog ugovora IGH s Ministarstvom regionalnog razvoja i infrastrukture Republike Gruzije o pružanju usluga pripreme studije izvedivosti i detaljnog projektiranja za nadogradnju „Kobuleti“ obilaznice, donosimo vam više informacija o projektu.

Postojeća obilaznica Kobuleti sa dvije trake počinje kod Shekvetili i završava kod Chakvi-Makhinjauri tunela.Dužina ceste iznosi 31,3 kilometara. U okviru praćenja prometne gustoće na cestama, vidljivo je trenutno i buduće povećanje gustoće prometa na obilaznici Kobuleti. Da se adekvatno razvio plan infrastrukture ceste, Roads Department Ministarstvo regionalnog razvoja i infrastrukture Republike Gruzije je odlučilo objaviti javni natječaj za izradu studije izvedivosti i detaljnog projektiranja za nadogradnju Kobuleti obilaznice u u modernu autocestu sa četiri trake. Podružnica Instituta IGH u Republici Gruziji je dobila natječaj.

Obilaznica Kobuleti dio Europske Rute E70.Kao rezultat izgradnje, tranzitni promet će biti preusmjeren na Adjara obalnu cestu, što će doprinijeti ekološkoj održivosti ljetovališta i potpunom razvoju turizma u regiji.

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left