Zemlja: Bosna i Hercegovina
Trajanje: 2007. - u tijeku
Vrijednost: 1 milijarda eura

Autoceste u Bosni i Hercegovini

Cestovna mreža u BiH obuhvaća više od 8.000 km, od čega je preko 1.000 km europskih pravaca koji povezuju obalu Jadranskog mora sa srednjom i sjevernom Europom. Bosna i Hercegovina je ključni segment za uključivanje u Transeuropsku transportnu mrežu (TEN-T) .
Građevinski radovi na svim dionicama nove prometne arterije u Bosni i Hercegovini koje podržava EU nastavljaju transformirati neravan teren u modernu, elegantnu autocestu unatoč gospodarskim i društvenim poteškoćama pandemije COVID-19. Nesmetan rad na ovoj važnoj regionalnoj magistrali omogućen je zahvaljujući mjerama opreza koje su uspostavile vlasti u Bosni i Hercegovini i izvođači radova, koji su uveli rigorozne sigurnosne protokole i zaštitnu opremu. Cilj ovih nastojanja je nastavak poslovanja, zadržavanje radnih mjesta i osiguranje redovitih primanja za ljude angažirane na ovom projektu.
Od 2008. WBIF je dodijelio 1,3 milijarde eura bespovratnih sredstava za procijenjena ulaganja od 20,8 milijardi eura u dobro povezani promet, energiju i digitalne mreže, obnovljivu energiju i energetsku učinkovitost, vodoopskrbu i sustave otpadnih voda, zaštitu od poplava, obrazovne, istraživačke i kulturne ustanove, zdravstvene i pravosudne ustanove, koje su ključne za održivi razvoj u regiji.

Slični Projekti

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left