15 tra 2021

Institut IGH se širi na Bliski Istok i Sjevernu Afriku

Bliskoistočna tržišta tradicionalno su u prošlosti bila vrlo važna za hrvatske građevinske tvrtke. Danas su ta tržišta ponovno u fokusu s obzirom na planove ulaganja u infrastrukturni i energetski sektor. Ulazak na tržišta Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike strateški je cilj Instituta IGH. Stoga su naši predstavnici u ožujku 2021. posjetili Republiku Irak i Arapsku Republiku Egipat.

U Iraku, posjet organiziran u suradnji s iračkim veleposlanstvom u Hrvatskoj, naš predsjednik Uprave g. Robert Petrosian imao je priliku predstaviti IGH i zajedno sa svojim domaćinom g. Hatham Naim Al-Mayali-em, direktorom investicijske grupe Karbala Oasis, posjetiti regiju Karbala i neke od postojećih investicijskih projekata tamo. Također, održani su razgovori na visokoj razini s nizom uglednika u regiji o trenutnoj situaciji, mogućnostima suradnje i regionalnim planovima, posebno o master planu razvoja Karbale.

Završavajući posjet, izaslanstvo IGH sastalo se s predstavnicima islamske banke Zain Irak, s kojima su održani razgovori o budućim projektima u Republici Iraku općenito.

         

Također, u sklopu gospodarskog izaslanstva Hrvatske koje je pratilo hrvatskog ministra vanjskih poslova g. Grlić Radmana tijekom posjeta Egiptu, predstavnici Instituta IGH g. Miroslav Pauzar i kolegica Svetlana Petrović, sudjelovali su na gospodarskom forumu gdje smo mogli vidjeti buduće investicijske planove i uspostaviti brojne kontakte s predstavnicima vlade i privatnih tvrtki.

           

Na temelju procjene potencijala daljnjeg razvoja i moguće suradnje, Uprava Instituta odlučila je otvoriti podružnicu u Kairu u Egiptu koja će djelovati kao središte za sva tržišta Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, a koju će voditi naš kolega Adil Kerim.

 

 

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left