14 lip 2022

Laboratorij za građevinsku fiziku dobio Keymark certifikat

Laboratorij za građevinsku fiziku dobio je prestižni Keymark certifikat čime postaje jedini Keymark registrirani laboratorij u širem području i tako se proširuje obim suradnje s globalnim tvrtkama za građevinsko toplinske izolacijske materijale, kojima je ovaj certifikat jedna od potvrda kako izvješća certificiranog laboratorija zadovoljavaju stroge procedure ispitivanja kvalitete proizvoda.

Dobivanje certifikata je vrlo zahtjevan i dugotrajan proces sa strogo postavljenim uvjetima i kriterijima. Prvi korak je bio proći zahtjevnu međulaboratorijsku usporedbu u području ispitivanja toplinske provodljivosti. Laboratorij za građevinsku fiziku je ostvario odličan rezultat i zadovoljio strogi uvjet od ± 1,5% najvećeg dopuštenog odstupanja od srednje vrijednosti rezultata ispitivanja koje su iskazali vodeći europski laboratoriji. Štoviše, naš laboratorij je za ekspandirani polistiren postigao rezultat + 0,6%, a za mineralnu vunu + 1,1%.

Nakon pozitivnog rezultata međulaboratorijske usporedbe, slijedeći korak bio je proći temeljitu ocjenu stručnog ocjenitelja iz pariškog LNE, kojeg su iz Keymark Expert Group angažirali da se osobno uvjeri i provjeri razinu kvalitete opreme i kompetencije stručnjaka iz LGF. Proces dokazivanja kompetentnosti opreme i djelatnika je bio dug i temeljit, nakon čega su međunarodni revizori iz Keymark Expert Group ocijenili pozitivno kvalitetu naše opreme i najvažnije, kompetencije naših stručnjaka.

Ovim postignućem, Laboratorij za građevinsku fiziku dobio je svoje mjesto u registru Keymark certificiranih laboratorija. Čime se potencijalno proširuje obim usluga širem krugu potencijalnih klijenata kojima IGH može pružiti usluge svojih ispitivanja toplinsko izolacijskih građevnih materijala.

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left