28 sij 2024

Direktor IGH Regionalnog centra Split Ante Katić imenovan i Direktorom IGH Mostar

Uvijek smo sretni kada možemo najaviti napredovanje svojih kolega na nova radna mjesta. Od 28. siječnja 2024., Ante Katić, direktor Regionalnog centra Split, je preuzeo i ulogu direktora IGH Mostar.U svojoj novoj ulozi gosp. Ante će biti odgovoran za daljnji razvoj Instituta IGH u Republici Bosni i Hercegovini.Također, aktivno će raditi na analizi tržišta i trendova, kao i razvoju odnosa s klijentima. Nadalje, zajedno s ostalim kolegama, nastavit će razvijati dobar imidž i percepciju IGH-a kao ključne inženjerske tvrtke u regiji među klijentima, partnerima i zaposlenicima.

Gosp. Katić u Institutu IGH radi skoro 20 godina već. IGH mu je prvi i jedini poslodavac nakon završetka Građevinskog fakulteta u Splitu gdje je diplomirao i stekao zvanje diplomiranog inženjera građevine. Uz formalno obrazovanje, licencirani je inženjer građevine pri Hrvatskoj komori inženjera građevine. Također, certificirani je IPMA voditelj projekata, FIDIC inženjer.

U Institutu je svoj profesionalni put započeo kao vremena, Zamjenik voditelja Laboratorija za prometnice u RC Split, voditelj ispitivanja za cestograđevnu geomehaniku u okviru tadašnjeg Odjela za tehnologiju građenja i nadzor u cestogradnji. Također, bio je i voditelj kontrolnih ispitivanja (geomehanika, asfalt i horizontalna signalizacija) te projektant dimenzioniranja kolničkih konstrukcija.

Od 2009. godine do danas nastavio se profesionalni razvijati kao nadzorni inženjer za građevinske radove (prometnice, luke, visokogradnja) u Odjelu za stručni nadzor RC Split, Od 2012. godine je bio koordinator zaštite na radu u Odjelu za stručni nadzor RC Split. U travnju 2021. godine unaprijeđen je na poziciju zamjenika direktora Regionalnog centra Split.

Što se tiče njegovih referenci, radio je na brojnim projektima kao glavni nadzorni inženjer i nadzorni inženjer, koordinator zaštite na radu, tehnološki nadzor i voditelj kontrolnih ispitivanja za klijente kao što su Hrvatske ceste, Županijske ceste Split, Lučka uprava Split, Lučka uprava Ploče, ACI, INA-Naftna industrija, da nabrojimo samo neke.

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left