Ceste

Konkurentni prometni sustavi imaju temeljnu važnost za konkurentnost Europe u svijetu, za gospodarski rast, za stvaranje radnih mjesta i za kvalitetu svakodnevnog života ljudi (Politike EU – Promet)

Direktor Zavoda za Projektiranje
Mario Ille

dr.sc., dipl.ing.građ.

01Autoceste

Nastavno na reference razvoja hrvatske mreže autocesta, Institut IGH je jedan od ključnih ponuditelja usluga u ovom sektoru. Prometna infrastruktura u Europi trenutno je nejednako razvijena te je potrebno izgraditi nedostajuće veze, proširiti i nadograditi pojedine dionice autocesta, što je cilj transeuropske prometne mreže – TEN-T: modernizacija i spajanje postojećih nacionalnih mreža u jedinstvenu i funkcionalnu mrežu kojom bi do 2030. bili povezani svi krajevi Europe.

U Institutu IGH vidimo veliki razvojni potencijal i aktivno sudjelujemo u svim procesima unapređenja TEN-T mreže unutar domene naših djelatnosti.

Prikaži više

Prikaži manje

02Ceste

Institut IGH jedan je od ključnih sudionika procesa izgradnje prometne infrastrukture u Hrvatskoj više od pola stoljeća unatrag. Realizacijom internacionalizacije poslovanja, otvaranjem podružnica radi dugoročne prisutnosti i ostvarivanjem kvalitetnih poslovnih suradnji dokazujemo da će tako nastaviti i u budućnosti.

Od 2014. u EU je na snazi politika prometne infrastrukture u okviru koje će se kontinent povezati uzduž i poprijeko, istok sa zapadom i sjever s jugom, a s ciljem da se uklone razlike među prometnim mrežama država članica koja ometaju funkcioniranje jedinstvenog tržišta. Provedba politike financira se iz proračuna od 26 milijardi eura do 2020.

Prikaži više

Prikaži manje

03Prometne površine