ceste

Državne ceste Gruzije

 • Usluga:Projektiranje i revizija / Terenski istražni radovi / Stručni nadzor / Kontrola kvalitete i laboratorijske usluge
 • Sektor:Ceste / Inženjerske građevine
 • Vrijednost investicije:
  105 milijuna EUR
 • Trajanje projekta:
  2017 / 2020
 • Zemlja:
  Gruzija

Institut IGH aktivno djeluje na mnogim stranim tržištima, no projektiranje dionica gruzijskih državnih cesta iznimno je poseban i izazovan projekt. Naši projektanti angažirani su na analiziranju alternativnih ruta cesta i projektiranju četiriju dionica cesta na relacijama Zemo Imareti-Racha, Baghdati-Abastumani, Sno-Omalo i Lentekhi-Mestia, ukupne duljine 450 kilometara.

Osim toga, s Odjelom za ceste Ministarstva regionalnog razvoja i infrastrukture Republike Gruzije zaključen je ugovor o pružanju usluga nadzora nad radovima redovitih popravaka, periodičkih popravaka, sanacije, rekonstrukcije, modernizacije i izgradnje te postupcima čišćenja nakon katastrofai ostalih događaja više sile i radova na zaštiti obala koji će se izvoditi na međunarodnimi sekundarnim cestama u Republici Gruziji.

Ukupna vrijednost IGH ugovora je približno 12,5 milijuna EUR, bez PDV-a. IGH danas u Gruziji ima podružnicu sa oko 100 zaposlenih inženjera, od kojih je dio stručnjaka iz Hrvatske, a dio iz Gruzije i s međunarodnog tržišta.

 • Naručitelj:

  Road Department Georgia

Rekli su o projektu

U našem poslu mi smo najbolji! Prilike koje se pružaju radom za IGH u Gruziji nisu se mogle ostvariti unatrag 60 godina. Svaka dobro odrađena referenca povećava šanse i za buduće poslove, što mi daje dodatnu motivaciju za rad i perspektivu za napredak u karijeri.

Mikheil Kechakmadze

Voditelj Odjela za projektiranje, IGH Gruzija

Sljedeća referenca

Putnička luka Gruž