Pravila privatnosti

Izjava o privatnosti
Institut IGH, d.d., Janka Rakuše 1, 10000 Zagreb, OIB: 79766124714, (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) je vlasnik web stranice www.igh.hr („web stranica“). Stvorili smo ovu izjavu o privatnosti kako bismo pokazali da brinemo o privatnosti naših korisnika te kako bismo ih informirali o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj web stranici.
Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Područje primjene
Ova Izjava odnosi se na korisnike web stranice www.igh.hr i pripadnih poddomena, ukoliko iste postoje.
Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi; pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator; ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.
Obrada osobnih podataka je svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju nad osobnim podacima bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.
Izjava se primjenjuje na sve usluge Instituta IGH koje uključuju aktivnosti obrade osobnih podataka u kojima je Institut IGH voditelj obrade u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka.
Načela obrade osobnih podataka
Prilikom obrade osobnih podataka prikupljenih putem ove web stranice, Institut IGH vodi se sljedećim načelima:
• transparentnost obrade prikupljenih podataka
• zakonitost obrade prikupljenih podataka
• ograničenje svrhe obrade prikupljenih podataka
• minimiziranje količine prikupljenih podataka
• obrada prikupljenih podataka u anonimiziranom ili pseudonimiziranom obliku
• cjelovitost i povjerljivost prikupljenih podataka
• ograničenje vremena pohrane prikupljenih podataka
Kolačići
Ova web stranica može automatski prikupljati neosobne informacije korištenjem kolačića. Kliknite ovdje kako biste pročitali našu politiku o kolačićima.
Obrada podataka
Podatke dobivene o Vama koristimo u jednu ili više navedenih svrha:
• Radi personalizacije Vašeg korisničkog iskustva (prikupljene informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe);
• Radi poboljšanja naše web stranice (trajno nastojimo poboljšati ponudu naše web stranice na temelju povratnih informacija koje dobivamo od naših posjetitelja).
Zaštita vaših podataka
Kako bismo zaštitili osobne podatke koje šaljete preko ove web stranice, koristimo primjerene fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Neprestano nadograđujemo i testiramo našu sigurnosnu tehnologiju.
Vaša prava vezano za zaštitu osobnih podataka
Za ostvarivanje Vaših prava i sva pitanja vezana uz obrade Vaših osobnih podataka možete nam se obratiti pisanim putem ili putem adrese elektroničke pošte zastita.podataka@igh.hr.
Vaša prava uključuju pravo na pristup podacima, pravo na ispravak netočnih osobnih podataka, pravo na brisanje, pravo na prenosivost, pravo na prigovor, te ostala prava sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka.
Na obradu Vaših osobnih podataka imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka u Republici Hrvatskoj – AZOP.
Vaša privola
Korištenjem ove web stranice prihvaćate ove uvjete korištenja. Ukoliko iste ne prihvaćate, molimo Vas da ne koristite ovu stranicu.
Promjene naše Izjave o privatnosti
U slučaju promjena naše Izjave o privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene Izjave o privatnosti kako slijedi ispod.
Ova Izjava o privatnosti je zadnji put izmijenjena 26. kolovoza 2020. godine.