Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

Istraživanje i razvoj
 
ENBRI
E2B
RILEM
FIB
CIB
Istraživanje i razvoj
Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, 20. siječnja 2016., izdalo je Institutu IGH d.d. potvrdu o reakreditaciji, odnosno ispunjavanju uvjeta za obavljanje znanstvene djelatnosti čime se potvrđuje status Instituta IGH d.d. kao jednog od rijetkih akreditiranih privatnih znanstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj.
 

 

Pozitivnom rješenju Ministarstva prethodio je reakreditacijski postupak koji je provela Agencija za znanost i visoko obrazovanje tijekom 2014. i 2015. godine. U postupku je donesena i petogodišnja strategija znanstveno-istraživačkog rada koja daje okvir za poticanje istraživanja u nadogradnji stručnog rada koji se obavlja na Institutu.

Institut IGH se od osnutka bavi i znanstvenom djelatnošću – istraživanjima i razvojem u graditeljstvu. Ova djelatnost provodi se kroz Znanstveno vijeće koje po Statutu djeluje kao savjetodavno tijelo Uprave za istraživački rad i dodatno školovanje zaposlenika, a čine ga znanstvenici i stručnjaci koji se dodatno školuju kako bi stekli znanstveno zvanje, te oni koji su zainteresirani za objavljivanje radova i rad na istraživačkim projektima.

Budući da su javna sredstva za financiranje znanstvenih projekata teško dostupna privatnim ustanovama, u nastojanju da održi kontinuitet znanstvenog rada, IGH je usmjeren prema fondovima Europske unije. Fondovi pružaju potporu inovacijama i projektima koji povećavaju konkurentnost i produktivnost, u nastojanju da se potakne održivi razvoj industrijskih sektora. Većinu projekata provode konzorciji znanstvenih, znanstveno-istraživačkih i obrazovnih ustanova uz potporu industrijskog partnera iz europskih zemalja članica i pridruženih država. U konzorcijima je poželjno imati partnera iz privatnog sektora pa u takvim, suradničkim aranžmanima IGH traži prostor za aktiviranje svog znanstvenog potencijala.

Proteklih godina Institut IGH ostvario je suradnju na nekoliko istraživačkih projekata na kojima su stvoreni uvjeti za iskorak ambicioznih pojedinaca i timova, a akreditacija je dodatna potvrda institucionalne osposobljenost za djelatnost istraživanja i razvoja u graditeljstvu.

Dokumentacija
 
Potvrda akreditacija
Adobe PDF
     

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.